Docenten

Lies Bakker

Mijn naam is Lies Bakker en ik ben afgestudeerd als docent dans aan de ArtEZ dansacademie in Arnhem met als hoofdvakken jazz-, moderne en klassieke dans.

Op mijn vijfde ben ik begonnen met dansen en ik kan niet meer zonder, ik dans nog steeds elke dag! Dans is een heel belangrijk deel van mijn leven geworden, zowel professioneel als in mijn vrije tijd geniet ik van het dansen. Ik daag leerlingen graag uit en probeer ze verder te brengen in dans. Als ik zie dat mijn leerlingen in de les zichzelf durven te zijn, groeien en genieten dan kan mijn dag niet meer stuk.

Naast mijn opleiding heb ik me gespecialiseerd in Hongaarse en Roemeense zigeunerdans en in Latin dansstijlen zoals  New York salsa. Met salsa heb ik veel (inter)nationaal opgetreden en een aantal prijzen gewonnen.

Ik vind het belangrijk dat dans ontstaat vanuit het hele lichaam en door de danser op een individuele manier ingevuld kan worden. Hierbij speelt muziek voor mij een grote rol. Mijn lessen geef ik zo vorm dat ik ruimte kan bieden aan mijn leerlingen zodat zij hetzelfde geluk kunnen ervaren als dat ik beleef wanneer ik dans.  Luister goed, durf je te laten gaan, leer, geniet en dans!

Laura Schoots

Mijn naam is Laura Schoots en ik ben afgestudeerd aan de vooropleiding van de balletacademie, en de HBO jazz- en musical, urban-contemporary-dans aan de Academie voor Theater en Dans.

Sinds 2019 ben ik dansdocent en heb ik echt mijn passie voor doceren ontdekt. Ik hou van creatieve, uitdagende oefeningen waarin je de ballettechniek leert die jou ondersteunt in choreografie. Vanuit de basis opbouwend naar dansante bewegingen, voor zowel klassiek als modern. Mijn inspiratie begint altijd bij muziek en in mijn lessen gaan wij samen jouw techniek opbouwen vanuit een dansante, choreografische les.

Naast ballet en modern dans ik zelf ook house-dance en Waacking, stijlen die niet academisch zijn maar uit de jaren 90 in de club zijn ontstaan. In deze lessen heb ik zelf ook het genieten van de vrijheid om te bewegen ontdekt en dat straalt nu door naar de lessen die ik zelf geef.