Docenten

Lies Bakker

Mijn naam is Lies Bakker en ik ben afgestudeerd als docent dans aan de ArtEZ dansacademie in Arnhem met als hoofdvakken jazz-, moderne en klassieke dans.

Op mijn vijfde ben ik begonnen met dansen en ik kan niet meer zonder, ik dans nog steeds elke dag! Dans is een heel belangrijk deel van mijn leven geworden, zowel professioneel als in mijn vrije tijd geniet ik van het dansen. Ik daag leerlingen graag uit en probeer ze verder te brengen in dans. Als ik zie dat mijn leerlingen in de les zichzelf durven te zijn, groeien en genieten dan kan mijn dag niet meer stuk.

Naast mijn opleiding heb ik me gespecialiseerd in Hongaarse en Roemeense zigeunerdans en in Latin dansstijlen zoals  New York salsa. Met salsa heb ik veel (inter)nationaal opgetreden en een aantal prijzen gewonnen.

Ik vind het belangrijk dat dans ontstaat vanuit het hele lichaam en door de danser op een individuele manier ingevuld kan worden. Hierbij speelt muziek voor mij een grote rol. Mijn lessen geef ik zo vorm dat ik ruimte kan bieden aan mijn leerlingen zodat zij hetzelfde geluk kunnen ervaren als dat ik beleef wanneer ik dans.  Luister goed, durf je te laten gaan, leer, geniet en dans!

Milou Zuurveld

Mijn naam is Milou Zuurveld, 29 jaar en woon in Amsterdam. In 2014 studeerde ik af met twee bachelors aan de HBO opleiding van Lucia Marthas Institute Of Performing Arts. Mijn eerste baan was in het dansensemble van de productie ”Terugkeer Naar Gaia” van stichting ”Walkyre Echo’s”. In 2014 en 2015 werkte ik voor Music Hall in België en Parijs in het ensemble van ‘The Wizard Of Oz’. Van 2015 tot 2019 heb ik gewerkt als danseres, aerialist en dance captain voor Norwegian Cruiselines in Amerika, China en Japan. Naast mijn werk als uitvoerend danseres heb ik een enorme passie voor lesgeven. Op dit moment verzorg ik de danslessen van het Nederlands Kinder Theater en Danscentrum Artistique. Daarnaast geef ik het hele jaar door diverse workshops op basisscholen en middelbare scholen.

Tijdens mijn danslessen staat dansplezier voorop. Naast het verbeteren van de techniek, muzikaliteit en het dansgevoel, hoop ik iedere les een veilige leeromgeving te creëren, waarin de dansers zich vrij voelen en helemaal kunnen opgaan in het moment, de dans en de muziek om zo samen met de andere dansers te kunnen groeien en optimaal te kunnen genieten van het proces.