Docenten

Lies Bakker

Mijn naam is Lies Bakker en ik ben afgestudeerd als docent dans aan de ArtEZ dansacademie in Arnhem met als hoofdvakken jazz-, moderne en klassieke dans.

Op mijn vijfde ben ik begonnen met dansen en ik kan niet meer zonder, ik dans nog steeds elke dag! Dans is een heel belangrijk deel van mijn leven geworden, zowel professioneel als in mijn vrije tijd geniet ik van het dansen. Ik daag leerlingen graag uit en probeer ze verder te brengen in dans. Als ik zie dat mijn leerlingen in de les zichzelf durven te zijn, groeien en genieten dan kan mijn dag niet meer stuk.

Naast mijn opleiding heb ik me gespecialiseerd in Hongaarse en Roemeense zigeunerdans en in Latin dansstijlen zoals  New York salsa. Met salsa heb ik veel (inter)nationaal opgetreden en een aantal prijzen gewonnen.

Ik vind het belangrijk dat dans ontstaat vanuit het hele lichaam en door de danser op een individuele manier ingevuld kan worden. Hierbij speelt muziek voor mij een grote rol. Mijn lessen geef ik zo vorm dat ik ruimte kan bieden aan mijn leerlingen zodat zij hetzelfde geluk kunnen ervaren als dat ik beleef wanneer ik dans.  Luister goed, durf je te laten gaan, leer, geniet en dans!