Docenten

Lies Bakker

Mijn naam is Lies Bakker en ik ben afgestudeerd als docent dans aan de ArtEZ dansacademie in Arnhem met als hoofdvakken jazz-, moderne en klassieke dans.

Op mijn vijfde ben ik begonnen met dansen en ik kan niet meer zonder, ik dans nog steeds elke dag! Dans is een heel belangrijk deel van mijn leven geworden, zowel professioneel als in mijn vrije tijd geniet ik van het dansen. Ik daag leerlingen graag uit en probeer ze verder te brengen in dans. Als ik zie dat mijn leerlingen in de les zichzelf durven te zijn, groeien en genieten dan kan mijn dag niet meer stuk.

Naast mijn opleiding heb ik me gespecialiseerd in Hongaarse en Roemeense zigeunerdans en in Latin dansstijlen zoals  New York salsa. Met salsa heb ik veel (inter)nationaal opgetreden en een aantal prijzen gewonnen.

Ik vind het belangrijk dat dans ontstaat vanuit het hele lichaam en door de danser op een individuele manier ingevuld kan worden. Hierbij speelt muziek voor mij een grote rol. Mijn lessen geef ik zo vorm dat ik ruimte kan bieden aan mijn leerlingen zodat zij hetzelfde geluk kunnen ervaren als dat ik beleef wanneer ik dans.  Luister goed, durf je te laten gaan, leer, geniet en dans!

Esmee Mardjan

Ik ben Esmee Mardjan en ik heb de opleiding Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg gevolgd.

Voordat ik in Tilburg terecht kwam heb ik tijdens de middelbare school de Vooropleiding Theaterdans in Enschede gedaan. Hier kreeg ik een goede technische basis mee. Omdat ik naast dansen erg van spelen en zingen houd, heb ik voor een musicalopleiding gekozen. 

Dat ik lesgeven geweldig vind, kwam ik pas een aantal jaar geleden achter! De afgelopen jaren ben ik me hierin gaan ontwikkelen en ik heb op verschillende dansscholen van Enschede tot Tilburg lesgegeven.

Nog steeds ben ik naast dansen veel bezig met zingen en acteren en ik merk dat het me grappig genoeg helpt om mijn eigen stijl in mijn dans te vinden. Ik vind het belangrijk dat de bewegingen iemand eigen worden. In de lessen probeer ik iedereen dan ook uit te dagen zijn eigen verhaal in de choreo’s te stoppen. Zo leren we elkaar beter kennen, maar ontdekt iedereen ook wat zijn eigen bewegingskwaliteiten zijn!